Hoe gaat dat nou, een animatiefilm maken?
 • 1Concept
  Concept: Het concept is uitgewerkt in een synopsis en storyboard. In deze fase proberen we hier zo goed mogelijk de stijl van de animatie neer te zetten. Zodra we een akkoord bereiken over het storyboard starten we het animatieproces (eventueel ook nog een voiceoverscript).
 • 2Pre-Visualition
  In deze fase wordt het storyboard uitgewerkt naar een bewegende animatie. Natuurlijk nog niet de definitieve vorm, maar zaken zoals timing, vormgeving, kleuren etc. kunnen in deze fase het beste bekeken en bijgestuurd worden. Met deze previz zal direct helder worden hoe de flow van de animatie gaat verlopen.
 • 3Animeren
  In deze fase worden de wijzigingen die op basis van de previz besproken zijn doorgevoerd. Bewegingen, vorm, kleur en stijl krijgen hier hun definitieve vorm. Deze fase is erg arbeidsintensief, zowel voor mens als machine. We houden tussendoor dan ook goed contact over de voortgang.
 • 4Renderen
  In deze fase gaat onze renderfarm aan de slag. Frame voor frame wordt er berekend hoe de animatie eruit komt te zien. Afhankelijk van de complexiteit van de animatie kan dit uren tot dagen in beslag nemen.
 • 5Oplevering
  De animatie is nu gereed en kan worden aangeleverd in verschillende gewenste formaten

Bekijk hier een selectie uit onze portfolio!